Functioneel fitness

De meest effectieve manier om snel fit in je vel te zitten. Functioneel trainen betekent trainen met een volledige focus op het uitvoeren van functionele bewegingen.

Bouwen aan kracht en conditie met functioneel fitness

Het programma van Team Victrix in Alkmaar bestaat uit een intensief en dagelijks wisselend fitnessprogramma, geschikt voor alle leeftijden. De focus ligt op krachttraining en cardio. Tijdens de training gebruik je geen ingewikkelde fitnessapparaten. We bouwen aan je kracht en conditie met bodyweightoefeningen die passen bij jouw niveau en doel. Bijvoorbeeld met materialen zoals gewichthefstangen, kettlebells, wall balls en pull-up rekken.

In principe start iedereen in de beginnerslessen. Je kunt het beste minimaal twee keer per week komen trainen. Dan merk je snel resultaat. Iedere Functioneel Fitness (Cross-fit) les duurt een uur en heeft een vaste opbouw: warming-up, skill/kracht, W.O.D. (Work Out of the Day) en een cooling down. Een professionele trainer begeleidt, motiveert en stimuleert je tijdens de les. De groepen bestaan uit maximaal 15 personen. Zo kun jij lekker trainen met een goede houding en zonder blessures!

Try-out traject

Wanneer jij besluit om te starten met functioneel fitness bij Team Victrix dan kan je starten met het try-out traject. Dit is een programma van 3 maanden waarbij je eerst de basisbeginselen leert. Je gebruikt namelijk geen fitnessapparaten, maar vooral functionele bewegingen van je lichaam. Denk aan rennen, trekken, duwen, springen en ga zo maar door.

Een goede houding is een must om geen blessures op te lopen. Wij gaan je in deze 3 maanden laten kennis maken hoe onze werkwijze is binnen Team Victrix. Van lifestyle tips tot aan onze eigen 12 foundational movements. We starten met een intake waar wij je een x aantal vragen stellen om in kaart te brengen hoe jouw fitheid ervoor staat. Na deze  3 maanden doen wij dit weer. Onze kracht is het meetbaar maken van jouw progressie. Dit doen wij met conditie, kracht, mobiliteit, maar ook hoe fit jij je voelt. Wij maken je progressie meetbaar met onze wall of victory. Deze wall is in het leven geroepen om jou een duurzaam sportief traject aan te bieden.

Veelgestelde vragen over Functioneel Fitness

Leeftijd en niveau spelen geen rol. Wij hebben voor ieder een passend functioneel fitness programma. Wij dagen iedereen uit om op zijn of haar niveau fit te worden.

Moet je een goede conditie hebben voor deze les?

Nee, ieder traint op zijn eigen niveau. Onze coach zorgt voor de juiste begeleiding.

Hoe vaak wordt deze les gegeven?

Wij hebben 70 lesuren in de week die geschikt zijn voor elk niveau. Er is dus keuze genoeg.

Kan je deze training volgen als je een blessure hebt?

Ja, je kan zeker komen trainen. Wij passen de oefeningen zo aan dat je altijd mee kan draaien. Een snel herstel begint toch bij functioneel bewegen.

Hoe oud moet je zijn voor deze les?

Wij hebben ‘mini’s’ lessen vanaf 4 jaar, tot masters van 50+ en alles daar tussenin.

Vrijblijvend ervaren?
Come and
JOIN US