Sporten voor kids van 6 tot 9 jaar

Meer zelfvertrouwen door Functioneel Fitness.

Fit kids

Functioneel Fitness is een ideale sport voor kinderen, vanwege de grote
verscheidenheid aan disciplines. De vaardigheden gaan van gewichtjes heffen tot gymnastiek.

Zeker in deze leeftijdscategorie is sporten heel belangrijk: kinderen doen ervaringen op op het gebied van sportiviteit, teamwork en luistervaardigheden die ze de rest van hun leven bij zich houden. De lessen worden gegeven door professionele coaches. De lessen bestaan uit een warming up, vaardigheidstraining en een workout of the day. Deze wordt aangeboden in een circuitvorm. We sluiten de les altijd af met een leuk spel. De lessen zijn afwisselend,
gevarieerd en aangepast op de spanningsboog van kinderen

Team Victrix vindt het belangrijk dat kids plezier hebben tijdens de training. Ze worden weliswaar uitgedaagd, maar leren ook om hun eigen grenzen te herkennen en bewaken. Wil jij dat je kind zich beter, fitter, sterker en sneller voelt? Dan is deze les dé manier om dit te bereiken! Om voldoende aandacht aan de kids te kunnen besteden, zijn groepen niet groter dan 14 kinderen.

Voordelen voor jouw kind:
– Zelfvertrouwen vergroten;
– Kracht-en conditie opbouwen;
– Een échte teamplayer worden.


Jong geleerd is oud gedaan!

Diploma structuur

Voor kids en jeugd is het heel belangrijk om ze naar een doel toe te laten werken. In veel sporten kun je daarom ook groeien in je progressie en dat wordt kenbaar gemaakt met een diploma waar een moeilijkheidsgraad aan vast hangt. Wij hebben dit gecreëerd voor Functional Fitness voor kids in de vorm van diploma’s.

Per jaar werken we in vier cyclussen van drie maanden, toewerkend naar het examen. Waarbij jouw kind in het zonnetje wordt gezet voor het behalen van zijn/haar doelen.

Tijdens dit examen worden de kids getest op bepaalde competenties. Deze lopen ieder examen op in moeilijkheidsgraad. Als ze deze competenties beheersen, krijgen ze een gekleurde sticker op hun diploma. Na vier examens heeft een kind vier stickers verzameld en beheerst hij of zij alle competenties in dit level. Zij ontvangen dan een diploma en gaan een niveau omhoog. Ieder jaar kunnen de kids een volgend diploma krijgen.

Try-out traject

Wanneer jij besluit om te starten met sporten bij Team Victrix dan kan je beginnen met het try-out traject.  Wat fijn is dat je niet vast zit aan een lang abonnement maar wel alvast kunt werken aan je doelen. Drie maanden lang leer je bij ons de basisbeginselen, een goede techniek en train je samen met leeftijdsgenoten die ook net zijn begonnen. Je kan ook kiezen voor een half jaar of jaar abonnement de prijzen kan je hier vinden.

  • Drie maanden lang sporten in de groepslessen van de Fit-Kids
  • Uitgebreid intake gesprek vooraf
  • Uitgebreid evaluatie gesprek na 3 maanden
  • Maximaal 14 personen in een les
  • Verbeteren van conditie, kracht, weerbaarheid, samenwerken en nog veel meer
  • Diploma examens

De intake en proefles is gratis. De investering voor het Try-out Pakket is €120,- Eenmalige betaling

Doe de gezondheidscheck

Veel gestelde vragen

Jouw vraag er niet tussen? Wij beantwoorden  die graag.  Neem contact op

 

Is kracht training voor kinderen goed?

Krachttraining is gezond voor jongeren en zelfs voor kinderen. Op jonge leeftijd zorgt het ervoor dat kinderen sterker worden. In de puberteit neemt daarnaast ook de spiermassa toe. Zeer belangrijk hierbij is goede begeleiding, om fouten of blessures te voorkomen.

Vanaf hoe oud mag mijn kind mee doen?

Wij bieden kids lessen aan vanaf 6 jaar tot 9 jaar en daarna Pre-Teens van 10 t/m 14 jaar

Is het een Team sport?

Ja functioneel fitness is een Team sport alleen word er heel erg gelet op de individuele kwaliteiten. Elk kind is anders en heeft dus ook zijn eigen kwaliteiten.

Er word veel samengewerkt maar ook moeten ze individueel aan de slag.

Is functioneel fitness een wedstrijd sport?

Ja Functioneel fitness is een officiële  wedstrijd sport. Nederland heeft ook een eigen Bond NF-3 De Nederlandse Functioneel fitness federatie. Er zijn meerdere keren per jaar wedstrijden van kids t/m masters 50+

Vrijblijvend ervaren?
Come and
JOIN US