Voeding & Diëtetiek

Voeding & bewegen: het juiste medicijn

Voeding & Diëtetiek

Ik ben Doortje de Vries (diëtist) gespecialiseerd in klinische diëtetiek en voedingsleer, deskundige is op het gebied van sport en bewegen, goed slapen en stressmanagement.

Een diëtist heeft een 4-jarige HBO Voeding & Diëtetiek afgerond en moet zich blijven bijscholen om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen. Door deze eisen, bent u verzekerd van de beste wetenschappelijk onderbouwde kennis en advisering.

Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist,   KP-nummer: 19107353989. Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Lidnr: 1043514926

Samen met mijn collega Joëlla Struik (sportkundige en leefstijlcoach) werken wij aan een algeheel gezondheidspakket bij team Victrix.

Kennis

Wij bezitten over de kennis om al uw (voedings-)vragen te beantwoorden en passend advies op maat te geven. Wij kunnen u helpen bij:

 • Het toewerken naar een volwaardig voedingspatroon;
 • Gewicht verliezen, of juist gewicht aankomen op een gezonde manier;
 • Ziekte of het voorkomen hiervan;
 • Spiermassa creëren of behouden;
 • Toewerken naar een optimale nachtrust;
 • Stressmanagement.

Coaching en persoonlijke aandacht

Een belangrijk onderdeel van onze begeleiding is coaching. U wilt graag iets veranderen, wat tot op heden (nog) niet is gelukt. Het veranderen van gewoontes is erg lastig. Daarom bieden wij u een luisterend oor en zijn we gespecialiseerd in coaching technieken.

Een persoonlijke aanpak zorgt voor betere resultaten. Wij houden rekening met uw persoonlijke doelen, leefsituatie en geschiedenis. Zo stellen wij een gepersonaliseerd, haalbaar plan op waardoor u geen enkele dag het gevoel hebt op dieet te zijn. U bent namelijk aan het werken aan een nieuwe, gezonde leefstijl.

Vergoedingen

Vergoedingen en contractvrij werken als diëtist

Door contractvrij te werken kunnen wij samen een behandelplan opstellen dat bij jou past – denk hierbij aan diagnostiek, verwijzing, samenwerking en behandelkeuze. Dit wordt dan niet beïnvloed door de eisen en regels van de zorgverzekeraars, wat bij gecontracteerde diëtisten wel gebeurt.

Het verschil tussen een contractvrije diëtist en een gecontracteerde diëtist is dat de cliënt de factuur zelf betaalt. De factuur dien je zelf in bij jouw zorgverzekeraar. Afhankelijk van het pakket wordt een groot deel van het consult vergoed. Vaak is dit minimaal 70% tot 100% 

 Standaard wordt de eerste 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering aan diëtetiek. Het eigen risico wordt in alle gevallen eerst aangesproken – dit geldt voor zowel bezoeken bij de gecontracteerde als de niet-gecontracteerde diëtist. 

Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden er meer uren vergoed. Deze uren worden vergoed wanneer het eigen risico is opgemaakt en de vergoeding vanuit de basispolis is verbruikt.

Het voordeel van contractvrij werken, is het inzicht in wat betaald wordt en waarom. Ofwel transparantie in de kosten en behandeling. Hierbij wordt geen indirecte tijd gerekend, waardoor de kosten duidelijk en overzichtelijk zijn. 

 Hiernaast vind ik privacy erg belangrijk. Door contractvrij te werken, worden de cliëntgegevens niet gedeeld met de zorgverzekeringen. Deze blijven dus tussen ons. Bij een diëtist met zorgcontracten moeten deze wel gedeeld worden.

 Als diëtist ben ik vrij toegankelijk. Je kunt dus zonder verwijzing van een huisarts een afspraak maken. Dit wordt ook wel DTD genoemd, Direct Toegankelijkheid Diëtetiek. 

Wat te doen als je besluit naar een contractvrije diëtist te gaan 

 • Controleer bij je zorgverzekeraar: hoeveel krijg ik vergoed en hoe zit het met mijn eigen risico? Hoeveel tijd/euro komt vanuit de basis en hoeveel vanuit de aanvullende verzekering? Maak voor jezelf een overweging wat bij je wensen past en wat (financieel) haalbaar is.
 • Maak een afspraak met de diëtist. Na overleg over jouw traject stuurt de diëtist jouw factuur. Deze dient binnen 14 dagen voldaan te zijn.
 • Vervolgens dien je deze factuur in bij jouw zorgverzekering. Afhankelijk van je pakket wordt een groot deel van het consult vergoed. Dit is vaak ±70-100%.

 

Tot slot

Houd er rekening mee dat altijd eerst het eigen risico wordt aangesproken, bij elke diëtist, gecontracteerd of niet. Daarnaast wordt vaak indirecte tijd gerekend bij een gecontracteerde diëtisten. Dit zit (vaak) in de prijs van een contractvrije diëtist inbegrepen. Ook geeft een gecontracteerde diëtist geen inzicht in gemaakte kosten, gaat de rekening naar de zorgverzekeraar en ontvang jij het achteraf. Bij ongecontractreerde diëtisten krijg je zelf de factuur, waardoor je precies ziet wat er gefactureerd wordt.

Het is helemaal aan jou wat jij prettig vindt. Mochten er nog vragen zijn, hoor ik dat natuurlijk graag!

 

Aanbod Pakketten & Prijzen

Voorwoord

 

Quickstart pakket

  • geschikt voor mensen die zelfstandig met een plan aan de gang kunnen
  • 2 één-op-één gesprekken + 2 metingen lichaamssamenstelling
  • uitgebreid adviesrapport + voorbeelddagmenu + receptenboek 
  • €159,95,-  4 weken 

Intensief pakket 

  • geschikt voor mensen die grip willen krijgen op hun voeding en de ‘waarom’ achter de voedingswetenschap willen begrijpen en oude gewoontes willen doorbreken d.m.v. coaching
  • 4 één-op-één gesprekken en 4x meten lichaamssamenstelling
  • uitgebreid adviesrapport, receptenboek, voorbeeldmenu’s en evaluatie per periode
  • suppletieplan (indien van toepassing)
  • €279,95 = 3 maanden het 6 maanden traject = €449,95,-

Exclusief pakket

  • geschikt voor mensen die baat hebben bij intensieve begeleiding, waarbij de diëtist al het (nadenk)werk uit handen neemt.
  • Onbeperkt tussentijdse coaching en vernieuwde informatie.
  • 7 één-op-één gesprekken en7x meten lichaamssamenstelling
  • uitgebreid adviesrapport, receptenboek, maandelijks nieuwe voorbeeldmenu’s (op basis van de nieuw gestelde doelen) en evaluatie van het traject
  • 24h/dag online coaching
  • suppletieplan
  • €749,95,-

 

Doe de gezondheidscheck

Veel gestelde vragen

Zit jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op

Wordt Voeding & Diëtetiek vergoed?

 Standaard wordt de eerste 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt in alle gevallen eerst aangesproken – dit geldt voor zowel bezoeken bij de gecontracteerde als de niet-gecontracteerde diëtist. Wij sturen je een factuur dit word minimaal voor 70% tot 100% vergoed. 

Welk traject moet ik kiezen?

Wij plannen altijd eerste een kennismakingsgesprek in. In samenspraak, en kijkend naar jouw doelen, kiezen we een pakket dat bij je past.

Ik heb allergieën, Wat nu?

Wij helpen ieder met zijn eigen doelen en klachten. Onze werkwijze is zeer persoonlijk en zorgen ervoor dat jij dit in je leefstijl kan implementeren.

Vrijblijvend ervaren?
Come and
JOIN US