Yoga bij Team Victrix

Yoga Alkmaar

Yoga bij Team Victrix voor flexibiliteit en balans

Wanneer je lichaam gezond en sterk is, voel je je energieker en gelukkiger. Yoga is een manier om aan je lichamelijke gezondheid te werken; niet op het gebied van kracht, maar op het gebied van flexibiliteit, mobiliteit en balans. Als je aan krachttraining doet, dan worden je spieren doorgaans korter en dikker. Er komt meer spanning op te staan. Ook als je zittend werk hebt, kunnen je spieren minder functioneel worden. Hier kunnen lichamelijke klachten uit voortkomen en dat wil je natuurlijk voor zijn. Tijdens de les staan stretch oefeningen centraal. Binnen een uur werk je aan langere spieren, een betere lichaamshouding, verminderde kans op klachten, betere fysieke prestaties en meer flexibiliteit.

Wat betekent Yoga voor jou?

Voor iedereen zal Yoga een andere betekenis hebben. Sommige mensen zijn alleen bezig met de oefeningen en de fitheid en lenigheid die zij hiermee kunnen bereiken. Anderen beoefenen Yoga omdat zij het heerlijk vinden om af en toe hun hoofd even helemaal leeg te kunnen maken, maar er zijn ook mensen die zich vooral richten op de religie achter Yoga. Natuurlijk komen veel combinaties hiertussen voor. Zo zijn er Yogi die zich veel richten op fitter en leniger worden en bestrijden van stress, maar er zijn ook Yogi die zich bezighouden met alle kanten van de Yoga, of misschien slechts één. Alle combinaties zijn dus mogelijk!

Yoga betekent dus voor jou datgene waar jíj voor kiest.

Online Yoga

Geen tijd om naar de Yoga te komen? Geen probleem! Wij zenden de Yoga live uit via Zoom zodat je altijd mee kan doen met de les. Ook kan je de lessen volgen via ons Youtube kanaal: Klik hier.

Power Yoga & Yin Yoga

Power Yoga

Wil je een strakker lijf, betere conditie en meer spiermassa? Dan is dit jouw vriend! De krachtige en fysieke oefeningen die bij deze yogavorm worden gedaan, geven een energiek gevoel. Het maakt sterker, leniger en geeft je een betere conditie. Power Yoga is vaak een verkorte versie van Ashtanga Yoga, waarbij de oefeningen bij elke les kunnen verschillen.

Yin Yoga

Rust, rust en nog eens rust. De oefeningen werken niet op de spieren, maar op de gewrichten en het bindweefsel. Alle houdingen doe je op de grond en de poses houd je voor een lange tijd vast, meestal zo’n vijf minuten. De uitdaging zit ‘m juist in het ontspannen van de spieren. Het maakt je lichaam dan ook vooral flexibeler, niet sterker. Vaak wordt deze Yogavorm dan ook gecombineerd met een actievere soort of een andere actieve sport.

Doe de gezondheidscheck

Vrijblijvend ervaren?
Come and
JOIN US