26 april 2022

11 juni: Race the Dragon

De drakenboot races zijn terug!

Het is alweer 3 jaar geleden dat wij hier aan meededen en dat we de eerste prijs binnenhaalde en daarmee een ticket voor deelname Nederlands Kampioenschap!

Wij zoeken jou!

Wij doen hier dit jaar natuurlijk weer aan mee en zoeken daarom naar leden die het leuk zouden vinden om op 11 juni mee te roeien met de Drakenboot Races. De minimale leeftijd is 12+ jaar, dus we willen daarmee ook een boot voor de teens hebben.

Wedstrijddag

Op de wedstrijddag varen we meerdere malen tegen twee andere teams tegelijk, over een afstand van 200 meter. Terwijl we bijkomen van de geleverde prestatie kunnen we kijken naar de andere teams, wat eten of drinken op het gezellige festivalterrein ‘De Kade’. Het programma start ongeveer 10:00 en duurt tot 16:00. Wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis zal gaan, zal in een spannende finale worden beslist.

HET FESTIVALTERREIN
Het festivalterrein bevindt zich in het centrum van Alkmaar langs het Noord-Hollands kanaal aan de Noorderkade tussen de Tesselsebrug en de Ringersbrug, naast het Stadsstrand de Kade. Vanaf de nieuwe verlaagde kade met houten vlonder zijn de wedstrijden goed te volgen. Een DJ zorgt voor een lekkere beat!

WAT MOET JE DOEN?

Om hier aan mee te kunnen doen hebben we een team nodig van 14 tot 16 peddelaars met conditie én gevoel voor ritme. Gelukkig hebben we dat eerste allemaal ;). De organisatie zorgt voor een orginele drakenboot, peddels, een ervaren stuurman en trommelaar. Bij de inschrijving zitten al 2 trainingen zodat ons team goed voorbereid van start kan gaan.

OPEN OF MIXED KLASSE?

Wij zullen uiteindelijk de teams samenstellen, vorige keer hadden we één mannenboot en één gemixed boot.

Je kunt kiezen voor de open of mixed klasse. Het verschil tussen beide is dat de mixed klasse tenminste acht dames in het team moet hebben. Bij voldoende aanmeldingen in beide klassen wordt er in de twee klassen gevaren.

KOSTEN
Kosten zijn €20 per deelnemer. Mail naar raymon@teamvictrix.nl als je hieraan mee wilt doen en schrijf je daarmee op het inschrijfformulier.

SPELREGELS

  • Minimale leeftijd is 12 jaar
  • Alle deelnemers moeten kunnen zwemmen. Kan een deelnemer niet zwemmen, voorziet de organisatie in een drijfvest.
  • Op het opzettelijk doen omslaan van een drakenboot staat een boete van € 250,- per keer.
  • Iedereen draagt een Victrix t-shirt in de boot
17 maart 2022
27 maart: Workshop Slaap 14:00
Eindelijk uitgerust wakker worden
Lees verder
4 januari 2022
29 januari: 42 KM roeien en borrel
29 januari: 42 KM roeien, winterbbq en borrel
Lees verder