Weightlifting workshop

Weightlifting workshop

Op donderdag 5 oktober starten wij een kennismakingens workshop Basis weightlifting, in deze workshop krijg je een presentatie wat is weightlifting en je gaat al kennismaken met de clean and jerk en de snatch. Ben je daarna enthousiast start dan met de 6 weekse cursus,

Na deze workshop kan je je aanmelden voor de 6 weekse weightlifting cursus, we verwachten je dan ook 6 weken lang op donderdag 18:00. Na deze cursus beheers je de basis van weightlifting en kan je een stuk gemakkelijker mee komen in de lessen.

Wat ga je leren, uiteraard de Clean and jerk en de Snatch, kracht training maar ook de theorie erachter.

Voor leden is dit helemaal gratis het kost je alleen een les credit, je kan je abonnement tijdelijk upgraden voor 6 weken en dan weer terug zetten.

Voor niet leden kost deze 6 weekse cursus €100,- cash mee nemen, word je daarna lid krijg je gratis een Victrix shirt.

Alles op een rijtje:

  • Start: Donderdag 5 oktober
  • Tijd: 18:00-19:00
  • 6 weken lang cursus
  • Kosten: leden gratis – Niet leden €100,- cash mee nemen.
  • Aanmelden via onderstaan formulier

Wat is Olympisch Gewichtheffen

Olympisch Gewichtheffen is een krachtsport waarbij er een halter met gewichten van de grond tot boven het hoofd gebracht moeten worden. Het is een heel technische krachtsport want het vergt doorzettingsvermogen om bewegingen te perfectioneren en te fine-tunen maar ook kracht om met steeds zwaardere gewichten te werken.

Het Gewichtheffen (soms ook wel aangeduid als ‘Olympische lifts’) wordt ook veel gedaan als krachttraining voor andere sporten om de prestaties; explosiviteit / snelheid / kracht van de eigen sport te verbeteren maar ook vanwege het blessure-preventieve aspect wordt er met halters getraind.
Met Gewichtheffen werk je op een zeer effectieve wijze aan; kracht, vermogen, balans, coördinatie, mobiliteit en zelfs spieropbouw.
Gewichtheffen maakt je als sporter zeer explosief, daarom doen er ook zo veel topsporters aan krachttraining bestaande uit diverse (deel)oefeningen uit het Gewichtheffen.

Het Gewichtheffen vereist een speciale halter van 20 kg. met een diameter van 28 mm. De meeste halters bij fitnesscentra hebben een diameter van 32 mm. Bovendien zijn deze halters niet bestand tegen vallen en zijn ze van een andere soort staal m.a.w. ze hebben geen “elastische energie”. Eigenschappen die een echte Gewichthef-halter wel bezit. Dames-halters wegen 15 kg. en hebben een diameter van 25 mm.
Een andere vereiste, zijn de speciale volrubberen schijven, ook wel “bumperplates” genoemd, deze zijn net als de halter bestand tegen vallen van hoogte. De Sportschool beschikt over deze materialen,  ze zijn absoluut noodzakelijk om goed te kunnen ’tillen’ en zonder deze materialen kun je niet goed Gewichtheffen en de Olympische lifts niet optimaal doen en zul je dus onvoldoende progressie kunnen boeken.

Bekijk ook andere events
Strongman Games 2023
Strongman Games 2023 zit erop! Klik verder voor de foto's en ranking
Lees verder
Kerstbrunch
Om het jaar mooi af te sluiten hebben wij op zaterdag 17 december een Kerstbrunch!
Lees verder
29 januari: 42 KM roeien en borrel
29 januari: 42 KM roeien, winterbbq en borrel
Lees verder