13 februari 2023

New Partner Preventimed

Met onze nieuwe partner preventimed en de dexa scan kunnen wij onze klanten nog veel beter inzicht geven over hen gezondheid.

We laten je zien welke meetgegevens het belangrijkste zijn om de gezondheid van je lichaam te leren kennen. Ga niet meer op de weegschaal staan, vergelijk jezelf alleen met jezelf en vergeet BMI! Een DEXA-scan laat zien hoe het écht zit met je lichaamssamenstelling, de hoeveelheid visceraal vet en de verdeling van spiermassa over het lichaam.

DEXA staat voor ‘Dual Energy X-ray Absorptiometry’ en is een zeer betrouwbare meting waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen spierweefsel, vetweefsel en botten. Dit komt doordat DEXA meet met lichte röntgenstraling. De intensiteit van de straling van één scan is ongevaarlijk en kun je vergelijken met straling die je krijgt van een dag buiten lopen. Het kunnen onderscheiden van lichaamsweefsel geeft meer betrouwbaarheid over je gezondheid dan een (bio-impedantie) weegschaal of een huidplooimeter.

Tijdens de afspraak krijg je te horen wat de gemeten resultaten betekenen voor je gezondheid. Ben je gezond of is het belangrijk om je leefstijl aan te passen?

Gratis intake aanvragen

Bekijk ook ander nieuws
15 maart 2023
Kom binnen bij bedrijven dagen
20 t.m 25 maart kijkje in de keuken bij Victrix
Lees verder
28 februari 2023
Start-to-Run: Alkmaar City Run
In zes weken gaan we jouw looptechniek verbeteren en loop jij straks je beste 5 of 10km run!
Lees verder
28 februari 2023
Sterker worden met de FITR trainingsapp
Help! Ik train 2-3 keer per week maar ik ga niet meer vooruit in kracht. Wat kan ik hier aan doen?
Lees verder