14 juni 2022

11 juni: Winst bij de drakenboot race ‘Race the Dragon’

Op het ritme van de trommelaar aan boord met zestien drakenboot vaarders zo gelijkmatig mogelijk peddelen om zo snel mogelijk de finish na 200 meter te bereiken. Daar draaide het om, zaterdag tijdens het drakenboot festival ‘Race the Dragon’ op het Noord-Hollands kanaal tussen de Tesselse- en Ringersbrug in Alkmaar.

Het is een minuut keihard knallen en je moet vanuit stilstand met een kracht explosie meteen goed wegkomen en over het water blijven glijden. Is dat nou precies van Team Victrix heel goed in is…

In totaal deden er acht gelegenheids- en vijf wedstrijdteams mee aan de wedstrijd. In verschillende heats kwamen er telkens twee of drie teams aan de start en streden om de hoogste eer. Er deden bij de gelegenheidsploegen enkele sportscholen en bedrijven mee en bij de fanatiekere vaarder was er ook een buitenlandse drakenboot vereniging uit Londen.

Bij de gelegenheidsploeg gingen wij met 55,47 tellen er vandoor met de eerste prijs! Ons tweede boot wist nog een derde prijs binnen te halen. Dit leverde een heus startbewijs op voor het Nederlands kampioenschap op de Amsterdamse Bosbaan.

Bekijk ook ander nieuws
13 juli 2023
Hoe blijf je fit op vakantie?
Dit zijn mijn top 6 tips die ik gebruik om actief te zijn op vakantie en zo het lekkere eten te kunnen compenseren. 
Lees verder
Team Victrix Vakantie Workouts
13 juli 2023
Gratis download: vakantie work-out gids
Zit jij een periode lang thuis of ga je lekker op vakantie? Dan is deze gratis gids speciaal voor jou!
Lees verder
29 juni 2023
Kids examen
Afgelopen zaterdag was de 3e editie van het kids examen. Ben jij benieuwd hoe dat was klik dan hieronder.
Lees verder