14 juni 2022

11 juni: Winst bij de drakenboot race ‘Race the Dragon’

Op het ritme van de trommelaar aan boord met zestien drakenboot vaarders zo gelijkmatig mogelijk peddelen om zo snel mogelijk de finish na 200 meter te bereiken. Daar draaide het om, zaterdag tijdens het drakenboot festival ‘Race the Dragon’ op het Noord-Hollands kanaal tussen de Tesselse- en Ringersbrug in Alkmaar.

Het is een minuut keihard knallen en je moet vanuit stilstand met een kracht explosie meteen goed wegkomen en over het water blijven glijden. Is dat nou precies van Team Victrix heel goed in is…

In totaal deden er acht gelegenheids- en vijf wedstrijdteams mee aan de wedstrijd. In verschillende heats kwamen er telkens twee of drie teams aan de start en streden om de hoogste eer. Er deden bij de gelegenheidsploegen enkele sportscholen en bedrijven mee en bij de fanatiekere vaarder was er ook een buitenlandse drakenboot vereniging uit Londen.

Bij de gelegenheidsploeg gingen wij met 55,47 tellen er vandoor met de eerste prijs! Ons tweede boot wist nog een derde prijs binnen te halen. Dit leverde een heus startbewijs op voor het Nederlands kampioenschap op de Amsterdamse Bosbaan.

Bekijk ook ander nieuws
15 maart 2023
Kom binnen bij bedrijven dagen
20 t.m 25 maart kijkje in de keuken bij Victrix
Lees verder
28 februari 2023
Start-to-Run: Alkmaar City Run
In zes weken gaan we jouw looptechniek verbeteren en loop jij straks je beste 5 of 10km run!
Lees verder
28 februari 2023
Sterker worden met de FITR trainingsapp
Help! Ik train 2-3 keer per week maar ik ga niet meer vooruit in kracht. Wat kan ik hier aan doen?
Lees verder