9 juni 2023

FMS test

De Functional Movement Screen (FMS) is een test die ontwikkeld is om de functionele bewegingspatronen van het lichaam te beoordelen.

De FMS test bestaat uit 7 bewegingstesten die het lichaam in verschillende posities en bewegingsrichtingen testen. De testen zijn ontworpen om zwakke punten, asymmetrieën, beperkingen en pijn in het lichaam op te sporen. De testen omvatten de diepe squat, Horde step, lunge in één lijn, schoudermobiliteit, actief gestrekt een been heffen, rompstabiliteit (push up) en rotatiestabiliteit.

Tijdens de test worden punten toegekend voor elk van de zeven testbewegingen, afhankelijk van de kwaliteit van de beweging en het vermogen om de beweging te voltooien. De scores van elke beweging worden vervolgens opgeteld om een totaalscore te krijgen, die kan variëren van 0 tot 21.

Na het uitvoeren van de test wordt de persoon ingedeeld in een van de vier klassen, namelijk uitstekend, goed, matig en slecht. Deze indeling is gebaseerd op de totaalscore en biedt een beeld van de algehele bewegingskwaliteit van de persoon.

Op basis van de uitkomsten van de FMS-test kunnen er aanbevelingen worden gedaan voor specifieke oefeningen of trainingen om eventuele zwakke punten te verbeteren en de bewegingskwaliteit te verhogen. Het doel hiervan is om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Interesse en/of meer informatie?
Stuur een mailtje naar andrea@teamvictrix.nl

Bekijk ook ander nieuws
13 juli 2023
Hoe blijf je fit op vakantie?
Dit zijn mijn top 6 tips die ik gebruik om actief te zijn op vakantie en zo het lekkere eten te kunnen compenseren. 
Lees verder
Team Victrix Vakantie Workouts
13 juli 2023
Gratis download: vakantie work-out gids
Zit jij een periode lang thuis of ga je lekker op vakantie? Dan is deze gratis gids speciaal voor jou!
Lees verder
29 juni 2023
Kids examen
Afgelopen zaterdag was de 3e editie van het kids examen. Ben jij benieuwd hoe dat was klik dan hieronder.
Lees verder