3 mei 2022

Nieuwsflits mei

Hierbij de nieuwsflits van de maand mei. 

 

1 mei: Bring a friend day 

Elke eerste zondag van de maand hebben we een Bring a friend day workout om 11.30 uur. Een leuke duo wod waarbij je iemand mee kan nemen om kennis te maken met Team Victrix. Je kunt je op de gebruikelijke manier inschrijven, je buddy hoef je niet in te schrijven. Ook de beginners zijn van harte welkom in deze lessen met een vriend(in). 

NB maak jij iemand lid dan krijg je van ons als bedankje €50 shoptegoed! 

 

5 mei: Murph 

Murph komt er weer aan! Donderdag 5 mei op Bevrijdingsdag is het weer tijd voor de jaarlijkse workout Murph. Mensen over de hele wereld nemen deel aan deze uitdagende workout en het wordt als het ultieme doel gezien om de workout te halen. We hebben verschillende scale opties zodat iedereen kan deelnemen aan deze challenge op eigen niveau. 

Waarom doen we Murph?

Om naar de oorsprong van Murph te gaan, kijken we naar een Amerikaanse militair die Navy SEAL was. Michael Patrick Murphy had als favoriete training een reeks oefeningen die als extreem zwaar bestempeld kunnen worden. Toen hij overleed is de workout naar hem vernoemd en afgekort naar Murph. 

Dit is wat je moet doen: 

  • 1 mijl hardlopen (1,6 kilometer) 
  • 100 pull-ups 
  • 200 push-ups 
  • 300 air-squats 
  • 1 mijl hardlopen (1,6 kilometer) 

*RX 9/6 kg gewichtsvest 

 

25 april-8 mei Kennismakingsweek verlengd! 

Tijdens deze 2 weken willen we mensen kennis laten maken met Victrix. Jij mag een vriend(in), kennis of familielid meenemen en hij/zij mag de hele week vrijblijvend bij ons sporten. Hoe leuk is dat? Van 1 op 1 training tot groepstraining en van mini’s tot masters. Op deze manier kan hij/zij de sport functioneel fitness ontdekken en kijken of dit iets voor hem of haar is. De Victrix Kennismakingsweek is van maandag 25 t/m zondag 8 mei en aanmelden kan via de website.

 

8 mei: Master-kind WOD: moederdag editie 

Op zondag 8 mei is het moederdag. Ter gelegenheid van deze dag organiseren wij een master-kind wod. Hier mag jij dus jouw moedertje mee nemen op samen te gaan sporten. De les begint om 11.30 uur en het wordt een leuke duo wod waar uiteraard rekening gehouden wordt met de doelgroep. Geniet na de wod nog even lekker van een kopje koffie of thee en wil je Moederdag helemaal compleet maken dan krijg je alleen die dag 15% korting op de kleding die je cadeau kunt geven aan je moeder. 1 inschrijving in de app is genoeg voor jou en je moeder.

 

23-29 mei: Testweek 

Tijdens de testweek wordt jouw fitheid op de proef wordt gesteld. Je wordt namelijk getest op je kracht, conditie en techniek. 

De testweek is voor iedereen die bij ons sport. Dit is HET moment om te kijken waar je staat op het gebied van functioneel fitness. In alle lessen gaan we ‘benchmark’ workouts doen die op elk niveau gedaan kunnen worden. Als jij deze workouts eerder hebt gedaan doe je ze nu met een moeilijkere oefening, je gaat geen single-unders meer doen maar je probeert nu double-unders. Misschien heb je gewerkt aan je kracht en kan je de workout nu wel een level hoger, of heb je nu eindelijk het lastige weightlifting onder de knie?

Heb jij moeite met een bepaalde oefening die je nog wel wilt oefenen? Zoek dan contact met jouw persoonlijke coach zodat jullie hier samen aan kunnen werken nu het nog kan!

 

25 mei: Alkmaar City Run & ‘Start-to-run’ pakket  

Het leukste hardloopevenement van de regio is weer terug: de Alkmaar City Run! En wij doen vanuit Victrix hier natuurlijk weer aan mee. 

We hebben nog een paar weken om ons hiervoor klaar te stomen en dan is de binnenstad van Alkmaar omgetoverd tot een hardloop paradijs. De gezelligheid spat er vanaf bij de start en finish nabij het Canadaplein, waar jij je opmaakt voor de 5 of 10km run. Op elke hoek van de straat is er wel muziek en toeschouwers die je aanmoedigen. Het parcour is goed versierd met slingers en lichtjes. 

Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Rollebol Kids Run. De jongste kinderen lopen 0,8 km door de stad en de oudste doen mee aan de 1,6 kilometer.

Doe mee met de hardlooptrainingen die worden gegeven en de kids kunnen meetrainen met de kids trainingen om straks helemaal voorbereid aan de start te staan.

 

29 mei: Mini’s/kids uitvoering examen voor de ouders 

Helemaal nieuw bij Victrix is de diploma examen middag.

In de week van 23 t/m 28 mei gaan wij de kids voorbereiden om op zondag 29 mei hun examen af te leggen aan de Functioneel Fitness jury. De ouders mogen hier natuurlijk bij aanwezig zijn om te zien wat jullie kids hier bij Victrix hebben geleerd. Wij zoeken nog ouders die als vrijwilligers willen helpen en ouders die achter de jury tafels willen gaan zitten. 

Het examen is van 11:30 uur tot 12:30 uur en het einde is om 13:00 uur. 

Aanmelden als vrijwilliger kan naar martijn@teamvictrix.nl.  

Wij zullen alle kids op het rooster inschrijven. zijn jullie verhinderd laat ons dit dan even weten en schrijf je uit van het rooster. Wij hebben er zin in! 

 

11 juni: Race the Dragon

De drakenbootraces zijn terug!

Het is alweer 3 jaar geleden dat wij hier aan mee deden en dat we de eerste prijs binnen haalde en daarmee een ticket voor deelname Nederlands Kampioenschap!

Wij zoeken jou!

Wij doen hier dit jaar natuurlijk weer aan mee en zoeken daarom naar leden die het leuk zouden vinden om op 11 juni mee te roeien met de Drakenbootraces. De minimale leeftijd is 12 jaar, dus we willen daarmee ook een boot voor de teens hebben.

Wedstrijddag

Op de wedstrijddag varen we meerdere malen tegen twee andere teams tegelijk, over een afstand van 200 meter. Terwijl we bijkomen van de geleverde prestatie kunnen we kijken naar de andere teams, wat eten of drinken op het gezellige festivalterrein ‘De Kade’. Het programma start ongeveer 10:00 en duurt tot 16:00. Wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis zal gaan, zal in een spannende finale worden beslist.

Kijk op de website voor alle informatie en hoe je moet aanmelden.

 

Small group training: 

Weet jij je geen raad in de fitness? Kan je jezelf niet motiveren om te gaan trainen? Moet je revalideren? Is de WOD te heftig? 

Sluit dan aan bij de Small Group training. Wij hebben nog 2 plekjes over voor Small Group training. 

Vraag jouw vrijblijvende intake aan bij Martijn: martijn@teamvictrix.nl 

Ook hebben wij nog 2 plekjes over voor onze Small Group Pull & Push training. Verbeter je upper body kracht met deze training en ons einddoel is een strict pull up. Maar het levert meer op je traint namelijk je hele bovenlichaam van core tot armen, schouders, en rug.

Inhoud Small Group Pull up training: €107,95,

  • Twee maanden lang
  • Een begin- en eindmeting
  • Kracht schema op maat
  • 1x per week Small Group training max. 6 personen 
  • Elke dinsdag training van 19:00-20:00 uur

Aanmelden: martijn@teamvictrix.nl  

 

Evenemententeam 

​​Wij zijn opzoek naar leden, vrienden of kennissen van Victrix die het leuk vinden om onderdeel te zijn bij de organisatie van evenementen en activiteiten. Jaarlijks zijn dit er nog wat: Strongman Games, trainingskamp, clubkampioenschappen, diploma uitreikingen, sinterklaas, kerst en nog veel meer. Deze evenementen en activiteiten zijn een groot onderdeel van Team Victrix en maken onze sterke community.

De taken van het evenemententeam kunnen heel verschillend zijn: materiaal klaar te zetten, judgen, inkopen doen, penningmeester financieel, bardienst draaien, media en marketing etc.

Bij de vrijwillige bijdrage van jou als lid van het evenementen team krijg je er leuke dingen voor terug. Je bent, 1 aanwezig bij het leukste evenement of activiteit van dat moment. 2 Je leert hoe je door met elkaar samen te werken een succesvol evenement kan organiseren. 3 Je krijgt uiteraard Victrix kleding en zijn er jaarlijks leuke activiteiten die we doen met het evenemententeam.

Stuur raymon@teamvictrix.nl een mailtje, dat je lid wilt worden van het evenemententeam en wat jouw motivatie hierbij is. 

 

Lid van de maand: Paul Strijbis


Paul strijbis ook wel Paultje Pils genoemd binnen de club. Je kan Paul bijna niet meer weg denken binnen Victrix met al dik 7 jaar lid en 959 workouts gedraaid staat hij aan de top van de Wall of Victory. En desalniettemin is Paul een keiharde ondernemer die zich de afgelopen jaren heeft opgewerkt als directeur van Punt Bouw systemen. 

Paul we hopen jou nog vele jaren hier te mogen coachen en ik zeg op naar de 10 jaar. 

Together we are Victorious! 

 

Bekijk ook ander nieuws
31 mei 2023
Nieuwsbrief mei
Lees alles over de laatste nieuwtjes en weetjes bij Victrix!
Lees verder
30 mei 2023
Lid van de maand mei
Familie Rigter is lid van de maand mei
Lees verder
1 mei 2023
Zomer fit
Team Victrix zomer stop powered by Victrix Performance
Lees verder