Team Victrix

Onder leiding van eigenaar en hoofdcoach Martijn Ploeger, werkt team Victrix met een divers team van gecertificeerde trainers om jou zo professioneel mogelijk te begeleiden.

Martijn

CrossFit Coach

Team Victrix eigenaar
CrossFit headcoach
Weightlifting trainer
CrossFit Level 1 coach
.

Martijn Ploeger is sinds 2013 eigenaar en hoofdcoach van Victrix. Na een jarenlange passie voor verschillende sporten verloor hij zijn sporthart aan CrossFit en kwam in 2013 een droom uit. …

Lees meer over Martijn

Zijn eigen CrossFit box. Martijn beoefende op dat moment al een paar jaar CrossFit en nam deel aan verschillende nationale en internationale wedstrijden. Met zijn passie en enthousiasme voor de sport probeert hij iedere dag weer de leden te motiveren en inspireren het beste uit zichzelf te halen.

Linda Leegwater

CrossFit, CrossFit Kids, zwangerschapscoach

Mensen helpen om zichzelf naar een hoger level te krijgen. Dat vind ik het allerleukste en doe ik dagelijks bij Team Victrix: voor volwassenen, kids en zwangere vrouwen.

 

Na afronding van de Hbo-studie Sport en Bewegen ben ik aan de slag gegaan in de sportwereld. Na verloop van tijd werd mijn interesse gewekt door CrossFit. Hier ben ik me in gaan verdiepen én specialiseren. Ik werk heel graag met mensen en zie ze graag groeien in hun sportieve mogelijkheden. Ook geef ik met heel veel plezier CrossFit les aan kids en kun je bij mij terecht als je zwanger bent. Als zwangerschapscoach en Crossfit coach zit ik bij Team Victrix helemaal op mijn plek.

 

Nico

Personal Trainer

MBO vrede & veiligheid
FitVak opleiding personal trainer
Chivo personal trainer & lifestyle coach
Deelnemer klasse Men’s Physique en Classic bodybuilding

Als personal trainer kijk ik zoveel mogelijk naar de wensen van de klant omtrent fitness doelen en zijn/haar mogelijkheden en eventuele beperkingen om deze wensen te laten vervullen …

Lees meer over Nico

Er wordt per klant gewerkt met een persoonlijk trainingsschema waarbij de aandacht wordt gevestigd op de juiste houding en uitvoering voor een zo effectief mogelijk trainingsresultaat. Ook probeer mijn klanten kennis bij te brengen in hun zoektocht naar een fitter, sterker of slanker lichaam. Mijn doel is mijn klanten op een verantwoorde manier en binnen afzienbare tijd fitter en sterker te laten worden. Mijn credo “Train smarter, not harder” doelend op het feit dat wanneer je een oefening goed en effectief uitvoert, je minder zware gewichten kan gebruiken omdat juist met te zware gewichten de techniek van een oefening verloren kan gaan en je hierdoor niet het gewenste resultaat behaalt.

Rob van der Wolk

CrossFit Level 2 coach
Gymnastics Coach
Wedstrijdteam Victrix Headcoach

Voor mij staat de persoon centraal. Ieder lichaam is anders. Iedereen beweegt anders. Ieder mens heeft een eigen doel in deze sport. En dat maakt het zijn van coach nou juist zo leuk en interessant. 

Toen ik in 2014 begon in het wedstrijdteam onder leiding van Damar Suryo en Brenda Koolhaas wist ik dat CrossFit echt mijn sport was. Die professionele en passievolle sfeer waarin ik ben begonnen met CrossFit is voor mij heel belangrijk. Dat is iets wat ik in mijn eigen coaching ook heb meegenomen en doorgezet. Mijn doel is dan ook kennis en passie over te brengen op mijn leden, zodat zij eenzelfde ervaring kunnen opdoen in deze mooie sport.

Ik heb een juridische academische achtergrond, maar ben er uiteindelijk achter gekomen dat contact met en begeleiding van mensen d.m.v. sport en bewegen mij beter lag. Begin 2015 heb ik mijn Level 1 in CrossFit behaald en ben niet veel later begonnen met lesgeven. In 2017 behaalde ik mijn Gymnastics Trainer certificaat en mijn Level 2 in CrossFit. En nu in 2018 aangekomen ben ik begonnen aan het lange voorbereidingsproces van Level 3.

Valery

CrossFit en weightlifting coach

Bij Team Victrix begon ik als CrossFit coach. Zo kwam ik in aanraking met Olympisch gewichtheffen. Mijn liefde voor weightlifting groeide en daarom ben ik me daarop gaan focussen.


Martijn vroeg op zeker punt of ik het leuk vond om weightlifting coach te worden. Het antwoord daarop was natuurlijk: “Ja!”. Nu geef ik naast de CrossFit Victrix trainingen ook twee keer per week de weightlifting lessen. Met veel plezier help ik onze leden met de verbetering van hun snatch en clean & jerk techniek.

Lars Dekker

Sportmasseur

Mijn naam is Lars Dekker en vanaf februari 2017 versterk ik Team Victrix als sportmasseur. Ik woon al 44 jaar in Alkmaar en ik ben op dit moment bezig met de deeltijdopleiding Fysiotherapie bij Hogeschool THIM van de Laan in Nieuwegein. Na jaren van voetbal, tennis en wielrennen train ik sinds 2,5 jaar bij CrossFit Victrix. Daarnaast ben ik één van de twee verzorgers bij de selectie van voetbalvereniging v.v. Bergen.

Sinds 2012 ben ik bezig met het volgen van opleidingen en het geven van massages. Inmiddels ben ik gediplomeerd ontspanning,- en sportmasseur. Afgelopen jaar heb ik een verdiepingsslag op het gebied van sportmassage gemaakt door het behalen van mijn sportzorgmasseur diploma. Verder heb ik cursussen gevolgd op het gebied van kinesiotaping en triggerpointmassage.

Manon Langedijk

Fysiotherapeut

Wie ben ik….

Mijn naam is Manon Langedijk, ik ben geboren in 1991, opgegroeid in Hoogwoud en sinds enkele jaren woonachtig in Alkmaar. Vanaf 1 januari 2019 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Crossfit Victrix onder de naam Fysiotherapie Fit-Boost. Als persoon herken je mij als iemand met veel energie en enthousiasme. Ook heb ik een grote passie voor revalidatie, voeding en het geven van (sport-specifieke) training. Zelf heb ik jarenlang op het veld gevoetbald en voetbal momenteel alleen nog in de zaal. Daarnaast fitness ik fanatiek met een cosmetisch doel. Daardoor heb ik zelf goed kunnen ervaren wat een goede training en voeding met het lichaam doet.

Achtergrond

Mijn achtergrond in werkzaamheden zijn sportgelegenheden als fitnesscentra, snowboardcentra’ s, en personal training studio’s. Als fysiotherapeut heb ik gewerkt in een revalidatiecentrum, bij AFC Ajax en bij een reguliere praktijk. Omdat ik sport en voeding  interessant vind heb ik naast mijn opleiding Fysiotherapie aan de VU Bewegingswetenschappen gestudeerd. Dit pas ik toe in mijn vak als therapeut door het stukje revalidatie over te laten vloeien in performance waarbij naar een specifiek doel gewerkt kan worden. Een goede balans en combinatie van de juiste tools, voeding, training en rust zorgt ervoor dat we fysieke beperkingen zo goed mogelijk kunnen optimaliseren. Voor de ene persoon is dat een aantal kilometer wandelen en voor de andere persoon is dat een crossfit wedstrijd op hoog niveau. Mijn drive is om eerst de (pijn)klachten te reduceren en geleidelijk uit te bouwen naar oefentherapie en (mogelijk) performance. Deze combinatie maakt dat ik mijn werk als fysiotherapeut met veel enthousiasme uitoefen bij Victrix. Kom gerust eens langs.

Debby Wegman

Yoga

Wie ben ik?

Van jongs af aan lag mijn focus op beweging. Als jong meisje was mijn leven gevuld met sport zoals turnen, dansen en schaatsen. Door een ongeval kon ik mijn liefde voor bewegen niet meer uitvoeren totdat ik in aanraking kwam met Yoga. Yoga heeft mij geholpen mijn eigen weg te vinden en weer te kunnen bewegen. Dit wil ik met liefde op andere overbrengen. Lichamelijke tegenslagen zijn lastig om mee om te gaan, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer kan bewegen.

Om Yoga docente te worden ben ik naar Rishikesh, India afgereisd. Om daar in de geboorteplaats van Yoga, de originele vormen van yoga te ontdekken. Een unieke ervaring waar ik ondergedompeld werd in de yogic lifestyle. Hier heb ik mijn 200hr Hatha en Asthanga Yoga certificaat behaald. Een periode gevuld met yoga en meditaties, maar ook geleerd over de Yoga anatomy en filosofie. Yoga heeft mij dichter bij mezelf gebracht en ik wil mijn liefde voor yoga graag met andere delen, mijn opgedane kennis overbrengen op anderen en mijzelf blijven ontwikkelen.

De studie van Yoga poses gaat niet alleen over het beheersen van een houding. Het gaat om het gebruik van houdingen om jezelf te begrijpen en te transformeren. Yoga is niet alleen op je hoofd staan, maar juist om te leren om op je eigen benen te staan. Je brengt adem en beweging samen om zo lichamelijk en mentaal stabiliteit te vinden in de Yoga maar ook in jouw dagelijkse leven.

Voor mij een prachtige combinatie om mensen te helpen is naast de Yoga het geven van Massages. In India heb ik diverse Ayurvedische massages geleerd. Ayurveda betekend “levenskennis”. Massages zoals een Ayurvedische ontspanningsmassage, marmapoint massage, reflexologie en detox massages and more massage to come! Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen, blijven leren om mezelf en andere te kunnen helpen.

Thessa Schut

Yoga

Wie ben ik?

Ik ben Thessa, nu 29 jaar oud en ik kom uit Alkmaar.

Nu ben ik een Yogajuf maar dat is niet waar ik altijd voor geleerd heb.
Ik heb namelijk een studie Communicatie management gedaan. Na mijn studie kwam ik er echter al snel achter dat een baan van 9 tot 5 achter een bureau niets voor mij was.
Ik heb altijd al gedanst en geturnd en mijn liefde voor sport heeft er voor gezorgd dat ik in dit wereldje ben beland.

Begonnen als Pilates lerares heb ik mij inmiddels ontwikkeld tot allround instructrice, ik geef onder andere spinning en bodyshape maar vooral veel Yoga.

Yoga is voor mij de basis. Het zorgt voor bewustwording van lichaam en geest. Misschien heb jij nu het idee dat Yoga heel zweverig is maar dat valt ontzettend mee, eigenlijk is het juist heel down to earth.

De Yogalessen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk, van beginner tot gevorderd, van flexibele slangenmensen tot stijve harken. Het tempo van de lessen ligt laag en je bent altijd vrij om een pauze in te lassen als jij dat wilt.

Yoga vind de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Het is een fijne manier om te werken aan de mobiliteit en flexibiliteit van je lichaam en daarom ook prettig om te doen naast andere sporten zoals Crossfit of hardlopen.

Laat je absoluut niet afschrikken door het beeld dat jij nu misschien van Yoga hebt maar kom gewoon eens een lesje meedoen!

crossfit fitness alkmaar

Ons lesaanbod

Team Victrix biedt een zo breed mogelijk scala op het gebied van fitness en gezondheid.

crossfit fitness alkmaar

Contactgegevens

Team Victrix
Helderseweg 31b
1817BA Alkmaar
06-38633384
info@teamvictrix.nl

Openingstijden

Maandag: 9.00-22.00
Dinsdag: 7.00-22.00
Woensdag: 9.00-22.00
Donderdag: 7.00-22.00
Vrijdag: 9.00-22.00
Zaterdag: 9.00-14.00
Zondag 9.00-12.00